Elkészítés: A lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport egy nagyobb tálban összekeverjük. Egy másik tálban a tojásokat kissé
felverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a tejszínt és a 3 evőkanál olajat, jól összekeverjük. A száraz anyaghoz vegyítjük, és csomómentesre keverjük.
A sütőformákat /elektromos vagy hagyományos/ vékonyan bekenjük olajjal, majd az üregeket 2/3 részig megtöltjük a masszával.
Gázsütöben történő sütésnél a sütőt előmelegítjük kb. 160-175 fokra, a sütési idő kb. 8 perc. Elektromos fánksütővel a sütést az előirás szerint végezzük, az előmelegített sütővel a sütési idő 2-4 perc.
Ez a mennyiség 6 db nagy és 27 db kicsi fánkhoz elég.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre