hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-kekszes linzer piskóta tetővel

60 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 2 kk sütőpor
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 ek tej
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 dl tej
  • 15 dkg aprított keksz
  • 1 tk kakaópor
  • 1 tk vanília aroma
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • 5 ek barack lekvár
  • A piskóta tetőhöz:
  • 2 db tojás
  • 2 ek cukor
  • 1 csipet só
  • 2 ek liszt

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd kinyújtjuk 3 mm vastagra, és beletesszük egy sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe. Villával kissé megszurkáljuk, majd 200 fokos, előmelegített sütőben 5 percig elősütjük. Hagyjuk kihűlni a tésztát, és közben elkészítjük a tölteléket.
  2. A töltelékhez a diót elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet, összekeverjük a keksszel, a kakaóval, a vanília aromával és a reszelt citrom héjjal. 
  3. A piskótához a 2 tojás sárgáját 2 ek cukorral fehéredésig keverjük. A fehérjét pici sóval keményre verjük, és a tojássárgájához adjuk óvatosan a 2 kanál liszttel együtt.
  4. A kihűlt linzert megkenjük lekvárral. Egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket, majd elterítjük a tetején a piskótát. Előmelegített sütőben 170 fokon (alsó-felső sütés) kb. 20 percig sütjük, amíg szép aranysárga nem lesz a piskóta. Kihűlés után szeleteljük, porcukorral megszórjuk.

LINZERCSIGA EGYSZERŰEN>>> 

BARACKLEKVÁROS-DIÓS LINZERKARIKA>>> 

LEKVÁROS FÉLHOLDAK>>> 

Megjegyzés

Több napig eltartható. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss