Elkészítés: A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összedolgozzuk a liszttel, a tojások sárgájával és a margarinnal. 3/4 órán át kelesztjük. Addig kikeverjük a porcukrot a margarinnal és a vaníliás cukorral. 2-3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát (téglalap alakúra), megkenjük a krémmel, és megszórjuk a darált dióval. A hosszabbik oldalától kezdve feltekerjük, majd az így kapott rudat 1,5 cm-es szeletekre vágjuk. Tortaformába helyezzük a csigákat egymás mellé. Előmelegített sütőbe tesszük, 15 perc után 2 dl langyos, cukros tejjel meglocsoljuk, és készre sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre