Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dióformában sült süti

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg finom liszt
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1-2 evőkanál kakaó
  • tejföl
  • dióbél
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 db tojás
  • ízlés szerint porcukor
  • mandula- /Amaretto/ vagy diólikőr
  • 2-3 evőkanál vaníliás pudingpor

Elkészítés

Elkészítés: A liszttel elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a darált diót, a kakaót, a porcukrot, és megfelelő mennyiségű tejföllel összeállítjuk. Jól formázható állagú tészta legyen, melyből darabokat lecsippentve a formákba teszünk, ujjunkkal szétnyomva az öblös részben. Egy normál nagyságú gáztepsiben kb. 20-25 db forma fér el. Előmelegített / 180-190 °C / sütőben pár perc alatt megsütjük, majd a formából kiborítjuk. A formákat nem kell kikenni, mert a tészta kellően zsíros, éppen ezért a formába helyezéskor kisebb mennyiséggel dolgozzunk, a többi tésztát hagyjuk hideg helyen. Ez a mennyiség kb. 26 db egész, 52 db fél dióformának elegendő.

A krémhez a mascarponét és a porcukrot habosra keverjük, ízesítjük a likőrrel. Finom, selymes, lágy krémet kapunk. Ezzel megtöltjük a diókat, össze is ragaszthatjuk, de tálalhatjuk a fél diókat diódarabokkal is.

Megjegyzés

A tésztát kosárkaformában is süthetjük, és tölthetjük bármilyen krémmel, tejszínnel, fagyival, gyümölccsel stb. A formázás kissé több időt vesz igénybe, amit elfeledünk, amikor fogyasztjuk. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss