Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diétás gyümölcsös-mákos kelt kalács

> 90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt (ebből 20 dkg szénhidrát csökkentett liszt és 10 dkg zabpehelyliszt)
  • 1 csomag instant élesztő
  • 3/4 kupak folyékony édesítő
  • 1 tojás sárgája
  • kb. 3 dl sovány natúr joghurt
  • 8 dkg margarin
  • vanília-aroma vagy vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • annyi víz, amennyit még felvesz a tészta
  • A töltelékhez:
  • bármilyen gyümölcs kis kockára vágva (szilva, nektarin, meggy...)
  • édesítő
  • darált mák
  • A tetejére:
  • 1 tojás sárgája

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a folyékony hozzávalókat összelangyosítjuk, majd a többi alapanyaggal lágy tésztát dagasztunk. Duplájára kelesztjük, majd finoman átgyúrjuk.

Kettéosztjuk a tésztát, nagyon vékonyra kinyújtjuk. Megszórjuk mákkal, édesítőporral, a felaprított gyümölcsökkel, majd ismét mákkal és édesítővel, végül feltekerjük, mint a bejglit Tetejét tojássárgával megkenjük, és sütőbe rakjuk. A sütőt nem kell előmelegíteni!

185 fokon 50 percig sütjük.

Megjegyzés

2 rúd lesz belőle. A fotón lévőbe nekem kevesebb gyümölcs jutott a másikba sokkal többet tettem, és úgy finomabb. Átsült úgy is. - windkriszta

Ezek is érdekelhetnek

Friss