Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Alakbarát italok: ezekkel koccinthatsz, ha diétázol

default user icon
MME
A fogyókúra idején az alkoholbevitelünket is mérsékelnünk kell, vagy legalábbis olyan italt választani, ami alacsony kalóriatartalmú. Mutatjuk, melyek ezek.

Az év végi ünnepi összejövetelek alkalmával biztosan elhangzik egy-egy pohárköszöntő, és senki sem szeretne kimaradni a családi koccintásból. Ha éppen diétázol, válaszd ezeket az italokat, hogy te is bűntudat nélkül ünnepelhess a rokonokkal, barátokkal.

Vodka és szóda

Az egyik legalacsonyabb kalóriatartalmú ital, egy pohárban (kb. 225 ml) mindössze kb. 130 kcal található. Ha egy kicsit feldobnád a vodka-szódádat, tehetsz bele mentaleveleket, és az ünnepi hangulat kedvéért pár narancskarikát.

Fehérbor

Jóval ünnepibb és elegánsabb választás egy pohár fehérbor, és ez is csupán kb. 125 kalóriát jelent 150 ml-enként, ha száraz fajtát választunk. Ráadásul fehérborból forralt bort is készíthetünk, amit ízlésünknek megfelelően felturbózhatunk karácsonyi fűszerekkel.

Martini

Ha száraz Martinit választunk, nem ártunk sokat a diétánknak. Egy adagban (ami nagyjából 1 dl) 180-200 kalória van, és ezt is feldobhatjuk olyan alacsony kalóriatartalmú extrákkal, mint egy kis citromgerezd vagy olívabogyó.

Gin tonic

Szintén alakbarát ital a gin tonic, akkor, ha diétás tonickal öntjük fel. Abban az esetben körülbelül 130 kalóriát viszünk be egy pohár elfogyasztásával. Ízesítőként ebbe is jöhetnek citrusok, vagy rakhatunk bele borókabogyót, valamint rozmaringágakat, hogy mi is tettük.

Gin tonic házilag>>> 

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még: 

 

Ezek is érdekelhetnek