Elkészítés: A tésztához a felsorolt alapanyagokból linzertésztát gyúrunk, egy órára hűtőszekrénybe tesszük pihenni, majd egy 22 cm átmérőjű tortalapba nyújtjuk, megszurkáljuk, és 10 perc alatt 150 fokon készre sütjük. A diabetikus pudingporból a csomagon található utasítás szerint elkészítjük a tölteléket. A zselatinport beáztatjuk a vízbe, és ha megduzzadt, felmelegítjük, pár csepp édesítőszerrel, illetve citrommal ízesítjük. Nem forraljuk! A meghámozott felszeletelt almát édesített az citromlével meglocsoljuk. A kisült tésztára rákenjük az elkészített pudingot, ízlésesen felrakjuk rá a lecsöpögtetett almaszeleteket, és az ízesített zselatinnal bevonjuk. Egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre