Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Emlékszel rá? A Derrick sztárjai és magyar hangjai együtt főzőcskéztek - Videó

Egy ország nézte egykoron a német bűnügyi sorozat, a Derrick epizódjait, melynek nemcsak ikonikus főcímzenéjét, hanem főszereplőpárosát is ismeri a világ. Horst Tappert és Fritz Wepper pedig akkora sztárok voltak, hogy a Magyar Televízió is elhívta őket Magyarországra.

A Derrick hatalmas siker volt Németországban és itthon is. Sokan mai napig a legnagyobb klasszikus krimik, azaz bűnügyi sorozatok között tartják számon. A magyar sugárzás 1978-ban kezdődött, a Magyar Televízió pedig 1983. május 10-én elhívta hozzánk a két főszereplőt, Derricket és Harryt alakító Horst Tappert és Fritz Weppert, akik a kamerák előtt találkozhattak magyar szinkronhangjaikkal. Szabó Ottó és Gálvölgyi János ráadásul nemcsak találkozott és röviden beszélgetett is a német színészekkel, hanem főztek is.

 

Derrick és Harry a Főzőcskében

Tappert és Wepper ugyanis a köztévé egykoron futott Főzőcske című műsorában egy-egy ételt is elkészített. Derrick megformálója hallevest, a Harryt játszó Wepper pedig őzfilét készített galuskával, mártással. Emlékszel erre a videóra? Ha nem láttad vagy nosztalgiáznál, nézd meg! Igazi ritkaság.

Borítókép: Facebook

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss