Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vegyes savanyúság üvegben_nem ok, hozzávalólista hiányos

7 szavazat
30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 3 kg uborka
  • 3 kg apró hagyma
  • 12 db káposztával töltött paprika
  • 6 db sárgarépa
  • 1 nagy fej karfiol
  • 1 fej káposzta hasábokra vágva
  • 5 l hideg víz
  • 1.5 liter 10

Elkészítés

  1. A savanyúság elkészítéséhez szükségünk lesz egy darab 20 l légmentesen zárható vödörre, vagy ennek megfelelő űrmértékű, több kisebb vödörre vagy üvegre. (Én most üvegekbe tettem, mert igy könnyebben kezelhető.)
  2. A savanyúság levéhez a hozzávalókat egy nagy edénybe tesszük, hidegen összekeverjük, és a vödrökbe vagy üvegekbe rakott zöldségekre öntjük (a zöldségeket tetszés szerint aprítjuk fel, vagy egészben rakjuk bele), majd légmentesen lezárjuk.
  3. 10 nap múlva lehet fogyasztani, és ha nagyon fogy, lehet utána tölteni a lébe.

 

Megjegyzés

Gyorsan elrakhetó nem kell dusztólni ropogós ízltes és akár több évid is eláll. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek