hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinis muffin magvakkal

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg finomliszt
  • 5 dkg tökmagliszt
  • 2,5 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • csipetnyi reszelt szerecsendió
  • 15 dkg cukkini
  • 1 tojás
  • 13 dkg barna vagy fehér cukor
  • 1/2 csomag vaníliás cukor
  • 0,8 dl étolaj vagy 12,5 dkg puha vaj
  • 1,5 dl író
  • 3 dkg dió
  • A tetejére:
  • tökmag, napraforgómag és mandula keveréke, melyett előzőleg szárazon megpirítok
  • 3 dkg durvára vágott dió
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés

Elkészítés: Összekeverjük a kétféle lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal, a szerecsendióval és a durvára vágott dióval. Megmossuk és finomra reszeljük a cukkinit. Felverjük a tojást a cukorral, a vaníliás cukorral, az olajjal vagy a vajjal, az íróval, majd a cukkinit hozzáadjuk és jól összekeverjük. A lisztes keveréket hozzáadva lazán összedolgozzuk.

Sütőformába adagoljuk, tetejét megszórjuk a dió-fahéj-cukor keverékkel, majd a 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Pár percig pihentetjük a formában, majd rácsra szedve hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés

A sütőforma mélyedéseit hideg vajjal kenjük ki, legalább 1/2 órára tegyük hűtőszekrénybe, mert a kellően lehűtött formában szebben sül a tészta és könnyen kiszedhető, nem szükséges a papírforma használata.
- buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss