Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csülökpörkölt zöldborsóval és újburgonyával

MME MME
75 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Pörköltet készítünk a hagyományos módon, akár bográcsban is lehet. A hagymát megdinszteljük zsiradékon, hozzáadjuk a felkockázott húst, átforgatjuk, majd paprikával, sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük, felöntjük kevés vízzel, és puhára főzzük.

Amikor a hús már puhul, hozzáadjuk a
cukorborsót és a megtisztított burgonyát. Ízesítjük, ha szükséges, mert a krumpli semlegesíteni fogja az ízeket, és vízzel egy kissé felengedjük.

Ha kész, egy kis liszttel besűrítjük, tálalkáskor tejfölt locsolunk rá, de anélkül is finom.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss