Elkészítés: Morzsásra törjük vagy megdaráljuk a kekszet. Beleöntjük egy tálba, hozzáadjuk az olvasztott vajat, belekeverjük a vaníliás cukrot. Villával vagy kézzel jól összekeverjük (olyan lesz az állaga, mint a vizes strandhomok), és beletapasztjuk kézzel a 22 cm-es csatos tortaforma aljába. 200 fokos sütőben megpirítjuk kb. 7-10 perc alatt. Kihűtjük.
A tejszín összeolvasztjuk a csokoládéval. Hozzáadjuk a vajat és a brandy-t (vagy rumaromát). Jól elkeverjük fakanállal, és levesszük a tűzről (gyorsan és óvatosan kell keverni, mert odaéghet). Mikor egy picit kihűlt és elkezd besűrüsödni, ráöntjük a torta alapjára. Kihűtjük, majd hűtőbe rakva szilárdítjuk. Legalább 2 órát kell a hűtőben töltenie fogyasztás előtt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre