Elkészítés: A tésztához a margarint elmorzsoljuk a sütőporral átszitált liszttel. Hozzáadjuk a többi anyagot, és begyúrjuk a tésztát. Lehetőség szerint gyorsan dolgozzunk vele, hogy a margarin ne olvadjon ki túlzottan.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, és vagy különböző formákkal /ha nincs, sima pogácsaszaggató vagy kisebb pohár is jó/ kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
A csokikrémhez a margarint habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a kakaóport. A sütikből 2-2 darabot összeragasztunk a krémmel.
Az étcsokit gőz felett felolvasztjuk, elkeverjük benne az olajat és a tejszínt, majd a sütiket belemártogatjuk. Tálcára tesszük, és hagyjuk rádermedni a csokimázat. Fél diókkal, kókuszreszelékkel vagy színes tortadarával díszíthetjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre