Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis fonott kalács

> 90 perc
bonyolult
költséges
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a tejben, egy csipet cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval alaposan összedolgozzuk. Ha  tészta elvált az edény falától, a lisztezett deszkára borítjuk, 6 kis cipóra osztjuk, és letakarva legalább fél órát pihentetjük.
  2. A krém hozzávalóit simára keverjük, majd az egyenként, vékonyra kinyújtott tésztánkra kenjük. A megkent tésztákat feltekerjük, és hármasával összefonjuk (Ebből a mennyiségből két kalácsunk lesz. )
  3. A kalácsokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tojással megkenjük, és kb. 10 percet pihentetjük sütés előtt. 180 fokon szép aranybarnára sütjük.

    ÍGY LESZ TÖKÉLETES A FÁNK, A KENYÉR A KALÁCS - KELT TÉSZTA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE >>> 

    A LEGFINOMABB FONOTT KALÁCS: VIDEÓ AZ ELKÉSZÍTÉSÉRŐL >>> 

    ÍGY KÉSZÜL A lengyel csokis kalács, a BABKA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss