Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokiba mártott sült baconszeletek

MME MME
25 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A baconszeleteket egy száraz serpenyőben megpirítjuk, vigyázzunk arra, hogy ne égjenek meg. A megsült baconről egy papírtörlő segítségével leitatjuk a felesleges zsiradékot, hagyjuk kihűlni.
  2. A kihűlt baconszeleteket óvatosan felszúrjuk egy hurkapálcikára vagy nyársra a képen látható módon.
  3. Kockákra törjük a tábla étcsokoládét és vízgőz fölött megolvasztjuk. Folyamatosan kevergetjük, nehogy leégjen. Ha elkészült, elzárjuk a hőforrást és levesszük a gőzről.
  4. A felnyársalt, megsült baconszeleteket egyesével belemártjuk az olvasztott csokiba, de elég félig vagy csak a végüket bevonni. Sütőpapírral bélelt tepsire vagy tányérra tesszük és hagyjuk megdermedni a csokit.
  5. A még puha csokimázra szórhatunk nagy szemű sót, chilipelyhet vagy tört mogyorót is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss