Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Triplacsokis torta sütés nélkül

MME MME
75 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A sütés nélküli triplacsokis torta elkészítéséhez a kekszet késes aprítóba tesszük, és finomra daráljuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, és alaposan elkeverjük. A kekszet egy 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába öntjük, elegyengetjük, és egy kanál segítségével alaposan lenyomkodjuk, összetömörítjük. Ezután a mélyhűtőbe tesszük pihenni, amíg elkészül az első réteg.
  2. Az étcsokoládés réteghez egy tálba tesszük a mascarponét, hozzászitáljuk a porcukrot, és alaposan összekeverjük. Hozzácsorgatjuk a gőz felett megolvasztott étcsokoládét, és a 2 ek meleg vízben felolvasztott zselatint, és habverő segítségével alaposan összedolgozzuk. Közben belecsorgatjuk a tejszínt és a vaníliaaromát, és addig keverjük, amíg egynemű krémet kapunk. Elegyengetjük a réteget a kekszes alapon, majd a mélyhűtőbe tesszük, amíg elkészül a következő réteg.
  3. Elkészítjük a tej- és fehér csokoládés réteget az étcsokoládés alapján. Minden réteg után a mélyhűtőbe tesszük a tortát. A fehér csokoládés réteg után egy éjszakát a hűtőben hagyjuk, majd szeletelés előtt egy meleg vizes ronggyal körbetekerjük a tortaforma oldalát 1-2 percre, azután óvatosan eltávolítjuk a forma oldalát. Szeletelve tálaljuk, csokoládékockákkal díszíthetjük. 

Ezek is érdekelhetnek