Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Dolgozd össze egy tálban a vajat, a cukrot és a citromhéjat. Keverd hozzá a tojások sárgáját és a lisztet, a sütőport, aztán jöhet a tej és a citrom leve. Egy külön tálban verd kemény habbá a tojások fehérjét, majd add hozzá a keverékedet. Dolgozd össze jól, de ne túl erőteljesen, a levegőnek nem szabad kiszöknie a tojásfehérjéből. Öntsd egy kivajazott tűzálló edénybe (pl. jénai tál), állítsd az edényt egyharmadáig vízzel megtöltött mélyebb tepsibe, majd süsd a pudingot az előmelegített sütőben körübelül 45 percig, míg a teteje megszilárdul, szivacsos lesz, és aranyosan mosolyog rád.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre