Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkés-spenótos tallér

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1.  A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, majd amikor kissé lehűlt, meghámozzuk, és burgonyanyomóval összetörjük. Egy tálba tesszük.
  2. A vörös- és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, majd 2 ek felforrósított olajon megfonnyasszuk.
  3. A hagymákat, a spenótot, a tojást és a darált húst a krumplihoz tesszük. Sózzuk és borsozzuk, majd kézzel az egészet alaposan összedolgozzuk. A masszából lapos pogácsákat formázunk. Ha szükséges, a húsmasszát sűríthetjük egy kevés zsemlemorzsával is.
  4. A tojásfehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verjük. Belemártjuk a húspogácsákat, majd bő forró olajban mindet aranyszínűre sütjük. Koktélparadicsommal és friss petrezselyemmel vagy bármilyen zöldsalátával tálalhatjuk.

GYORS VACSORA HÉTKÖZNAP, PARTIKAJA HÉTVÉGÉN: FETÁS-CSIRKÉS TÉSZTASALÁTA BÉBISPENÓTTAL 

BAZSALIKOMOS KRUMPLITALLÉR, A GYORS VACSORA 

GYORSAN KÖNNYŰT: BÖGRÉS FASÍRTGOLYÓ VILLÁMGYORSAN 

Ezek is érdekelhetnek

Friss