Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Drágulhat a csirkemell a koronavírus miatt

default user icon
MME
A Facebookon terjed egy fotó, miszerint a Lehel piacon már 2798 forintért (!) is árulják a csirkemellet. A XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. most közleményt adott ki arról, mi a helyzet valójában a piacon.

„A tegnapi napon mi magunk is azt tapasztaltuk, hogy egyes kereskedők egyes termékek vonatkozásában magasabb eladási árat határoztak meg, mint az a korábbi napokban, hetekben megszokott volt. Információs csatornáinkon természetesen utánajártunk, mi az oka a magasabb fogyasztói árnak, amelyre a valós háttér és válasz az volt: magasabbak lettek a beszerzési (a vágóhídi) árak” - írják. A közleményhez pedig fotókat is mellékeltek, amik szerint 1.998-2.400 Ft/kg áron lehet csirkemellet vásárolni a Lehel Csarnokban.

Csorbai Attila, a Baromfi Terméktanács igazgatója az Indexnek azt mondta, a veszélyhelyzet megváltoztatta a fogyasztói beszerzési szokásokat. A pánik miatt ugyanis sokan felhalmozhattak akár 20 kiló csirkét is, a kereslet növekedése miatt pedig a kereskedők rendeléseit nem tudták kielégíteni a szállítók. A következő hetekben azonban Csorbai Attila szerint normalizálódni fog a helyzet.

ITT VÁSÁROLHATSZ BE ONLINE, HA MÁR A HIPERMARKETEKTŐL NEM TUDSZ HÁZHOZ RENDELNI!>>> 

KORONAVÍRUS: MILYEN GYÓGYSZER LEGYEN OTTHON A JÁRVÁNY IDEJÉN?>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss