Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkés rizseshús

60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Az aprított szalonnát az olajban kipirítjuk, üvegesre dinszteljük benne a finomra vágott vöröshagymát, majd a fokhagymát is megfuttatjuk benne.

A kockákra vágott húst fehéredésig kevergetjük rajta, pirospaprikával, borssal, köménnyel, majoránnával, chilivel fűszerezzük, a tv paprikát kis kockákra aprítva, és a paradicsompürét belekeverjük. A húst saját levében lassan puhára pároljuk.

Közben a rizst többször váltott vízben a keményítőtől kimossuk, lecsöpögtetjük, és a megpuhult húshoz adjuk. Felöntjük 1,5-2 szeres mennyiségű forró vízzel, utána fűszerezzük, és mérsékelt hőfokon pároljuk kb.15 percig. (A fedőt ne vegyük le rögtön, hagyjuk egy rövid ideig pihenni, hogy a rizs az összes folyadékot felvegye.)

Az elkészült rizses húst salátával vagy savanyúsággal tálaljuk.

Megjegyzés

Nem fontos szalonnát használni, ez esetben több zsiradékot tegyünk alá. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss