hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkés rizseshús

60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

  1. Az aprított szalonnát az olajban kipirítjuk, üvegesre dinszteljük benne a finomra vágott vöröshagymát, majd a fokhagymát is megfuttatjuk benne.
  2. Beletesszük a kockákra vágott húst, fehéredésig kevergetjük, pirospaprikával, borssal, köménnyel, majoránnával, chilivel fűszerezzük. A paprikát kis kockákra aprítva, és a paradicsompürét belekeverjük. A húst saját levében lassan félpuhára pároljuk. Ha kell, 1 dl vizet öntünk rá.
  3. Közben a rizst többször váltott vízben a keményítőtől kimossuk, lecsöpögtetjük, és a félpuha húshoz adjuk. Felöntjük 1,5-2 szeres mennyiségű forró vízzel, utána fűszerezzük, és mérsékelt hőfokon pároljuk kb.15 percig. Ha csirkéből készítjük 20 percig, ha sertéscombból, akkor 30 percig főzzük. (A fedőt ne vegyük le rögtön, hagyjuk egy rövid ideig pihenni, hogy a rizs az összes folyadékot felvegye.)

KÁPOSZTÁS BABLEVES 

HAGYOMÁNYOS CSIRKEPÖRKÖLT

EGYSZERŰ TOJÁSLEVES 

Megjegyzés

Nem fontos szalonnát használni, ez esetben több zsiradékot tegyünk alá. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek