Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemellfilé sonkában

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A húst hideg vízben megmossuk, megtöröljük. Forró olajban ropogósra sütjük. Kivesszük, és rozmaringgal, sóval, paprikával ízesítjük.
Minden filét 2-2 szelet sonkába göngyölünk.

Meghámozzuk és összevágjuk a fokhagymát és a vöröshagymát. Megtisztítjuk a répát, a zellert és a cukkinit. Mindegyiket vékony csíkokra vágjuk. A paradicsompürét jól elkeverjük a fehérborral.

Forró olajban üvegesre sütjük a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát és a zöldséget. Rövid ideig pirítjuk. Belekeverjük a bort a paradicsompürével, majd sóval, paprikával ízesítjük.

A hússzeleteket a zöldségre fektetjük, és fedő alatt alacsony lángon 15 percig pároljuk.

A filét előmelegített tányérra tesszük és melegen tartjuk.

A zöldséghez keverjük a citromhéjat és a petrezselymet, majd a zöldséget a hús mellé tesszük, és rögtön tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss