Elkészítés: 1. A megtisztított csirkemellfiléket kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk.
2. Összekeverjük az apróra vágott uborkát, sajtot és a paradicsomot, majd arányosan elosztjuk a hússzeleteken, összegöngyöljük, hústűvel megtűzzük, és 2-2 szelet baconnel körbetekerjük.
3. A töltött húsokat alufóliába csavarjuk, a két végét összefogjuk, mint a szaloncukornak. Egy tűzálló tálba tesszük a *szaloncukrokat*, és előmelegített 180 fokos sütőben 40 percig sütjük, majd kibontjuk kicsit a csomagolást, és magasabb fokozaton pirítjuk még a húsroládokat.
4. A mártáshoz pici olajon megfuttatjuk a szemes zöldborsot, majd felöntjük főzőtejszínnel, sózzuk és összeforraljuk. Apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.
5. Zöldkörettel, rizzsel és röszti burgonyával tálalhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre