Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkehúsleves II.

> 90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst, a csontokat és a zöldségeket alaposan megmossuk, megtisztítjuk. Egy nagyobb fazék aljára fektetjük a szétütött csontokat, arra a feldarabolt húst, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy jócskán (4-5 ujjnyira) ellepje. Forrásig hevítjük, hozzáadjuk (teatojásba zárva) a szemes borsot, a fokhagymát, a cseresznyepaprikát, a hagymát egészben és egy kevés sót. Fedő nélkül, lassú forralással, gyöngyöztetve fél óráig főzzük.

Ezután beletesszük a hasábokra vágott zöldséget, a kelkáposztát, a zöldpaprikát és a paradicsomot egészben, a csokorban hagyott hagyott petrezselymet, és további lassú, gyöngyöztető forralással, fedő nélkül az egészet puhára főzzük.

Közben a levestésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd tálaláskor a levesbe teszünk belőle ízlés szerint.

Megjegyzés

Néha szoktam csak úgy egy pici erős paprikát is bele főzni. - Kiscsimpi

Ezek is érdekelhetnek