Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirke diós bundában

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 60-70 dkg levesben főtt csirkehús (comb)
  • fél mokkáskanál gyömbérpor
  • 15-20 dkg dióbél
  • 4 db tojásfehérje
  • 4 evőkanál finomliszt
  • A sütéshez:
  • étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A főtt csirkehúst körülbelül 4 cm-es kockákra vágjuk, gyömbérrel fűszerezzük, és 20 percig pihentetjük.

A diót durvára vágjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd evőkanalanként hozzáadjuk a lisztet, óvatosan a habba forgatjuk.

A húsdarabokat először ebbe a masszába mártjuk, azután a dióban meghempergetjük, és kis adagokban bő, forró olajban 3-4 perc alatt megsütjük, szalvétára szedve lecsöpögtetjük.

Fejessalátával és burgonyapürével tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek