Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirke almával és aszalt szilvával

MME MME
1 4.7/5
60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Az egész csirkét bedörzsölöm a fűszerekkel, hagyom egy kicsit érlelődni. Sütés előtt beleteszem a hasüregébe az aszalt szilvákat és a meghámozott, negyedelt almákat, 2-3 szelet füstölt szalonnát fogpiszkálóval rátűzök a melle részére és a combjaira. A combjait összekötözöm, a hasa alján lévő bőrt rátűzöm a nyílásra. Öntök alá egy kevés vizet, és lefedve kb. 1 órán át párolom, majd leveszem róla a tetőt, és ízlés szerint megsütöm.

Megjegyzés

Nagyon kellemes aromát ad a húsnak az alma, szilva, illetve a melle húsa is omlós lesz. Ha jó alaposan átsütöm, szinte még a csontok is magukba szívják a zamatot. Hidegen is kitűnő. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss