Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseresznyés-diós muffin

MME MME
1 3/5
45 perc
bonyolult
átlagos
24 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztben elvegyítjük a sütőport és a lereszelt citromhéjat. Egy másik edényben a lágy vajat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorralés atojással, majd hozzáadva a tejet addig kevergetjük, amíg a cukorszemcsék teljesen elolvadnak. Csomómentesen belekeverjük a lisztet, majd beleforgatjuk a diódarabokat is.
  2. A cseresznyét kimagozzuk, és enyhén megszórjuk porcukorral. A muffinsütőt vajjal kikenjük, és két kanál segítségével kevés diós tésztát teszünk mindegyikbe. Mindegyik közepébe 2-3 szem cukrozott cseresznyét teszünk, és tésztamasszát kanalazunk rájuk.
  3. A 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 20 perc alatt készre sütjük, még forrón megszórjuk ízlés szerint fahéjjal.
  4. A maradék cukros cseresznyét összeturmixoljuk, és kis tálkába téve a kisütött muffinok mellé kínáljuk.

CSOKIS MUFFIN FRISS EPERREL ÉS TEJSZÍNNEL >>> 

Megjegyzés

Ezt a mennyiséget egy 12 darabos muffinformában kétszerre tudjuk kisütni. Ne töltsük teljesen tele a formákat, mert sütés közben megnőnek a muffinok. - MME

Ezek is érdekelhetnek