Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ettől az egyszerű hozzávalótól lesz még pikánsabb a házi édes-savanyú szósz!

default user icon
MME
Ha szereted a kínai konyhát, biztosan próbálkoztál már többször is édes-savanyú mártás készítésével. Most eláruljuk, mi az a finom, édes finomság, amitől tökéletes lesz a végeredmény.

Az édes-savanyú szósz könnyen elkészíthető, és sokoldalú. Finom zöldségekkel mártogatósként fogyasztva, de rizsre, tésztára is csepegtethetjük, és persze sült csirkével és sertéshússal is ütős páros.

Ha azt szeretnéd, hogy az otthon elkészített szósz is olyan finom és ízletes legyen, mint a kedvenc éttermedben, eláruljuk, hogy milyen titkos összetevőre lesz szükséged. Nos, nem valami nehezen beszerezhető alapanyagról van szó: néhány szem cseresznye kell, semmi más!

A pikáns édes-savanyú szósz hozzávalói:

  • 2,5 dl ananászlé
  • 2 ek. kukoricakeményítő
  • 1 maroknyi (kb. 8-10 szem) friss cseresznye
  • 3 ek. víz
  • 2 dl ketchup
  • 0,75 dl almaecet (vagy rizsecet)
  • 1 tk. szójaszósz
  • 5 ek. nádcukor

Elkészítés:

  1. Az ananászlevet összekeverjük a kukoricakeményítővel, és félretesszük.
  2. Kimagozzuk és félbevágjuk a cseresznyéket, serpenyőbe tesszük, ráöntjük a vizet és lassú tűzön addig pároljuk, míg a gyümölcs megpuhul.
  3. A cseresznyét burgonyanyomóval pépesítjük, majd leszűrjük és a levet visszaöntjük a serpenyőbe.
  4. Hozzáadjuk a ketchupot, az ecetet és a szójaszószt és addig kevergetjük közepes lángon, amíg összeáll.
  5. Hozzáadjuk a cukrot és tovább pároljuk.
  6. Amikor a cukor feloldódott, mehet hozzá az ananászlé. Felforraljuk, majd addig pároljuk, míg besűrűsödik (kb. 5 perc).
  7. Levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Azonnal fogyasztható. Hűtőszekrényben legfeljebb 1 hétig tárolható.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

OLYAN, MINT A NAGYIÉ: CUKORMENTES CSERESZNYELEKVÁR 30 PERC ALATT>>> 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss