Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csalánfőzelék

30 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A frissen szedett zsenge csalánt megmossuk forró vízben (a szára is maradhat), majd feldaraboljuk vagy széttépkedjük. Hevített olívaolajban megpirítjuk, és pici vízzel puhára pároljuk. Ha már szétmállik, teszünk hozzá a lisztekből, jól elkeverjük, majd felengedjük kókusztejjel, és hozzáadjuk a frissen őrölt lenmagot. A végén főzelék állagúnak kell lennie. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük.

Ha nem kókusztejjel készítjük, pici cukrot is lehet rakni bele.

Bármivel tálalható, remek lehet húsokhoz, pirított kenyérdarabkákkal, hagymával vagy önmagában is.

Megjegyzés

Ezt a receptet ma rögtönöztem. A csalánról régóta tudjuk, mennyi ásványi anyag található benne, és remek vértisztító. Azt olvastam róla, hogy az íze is nagyon finom, és úgy kell bánni vele, mint pl. a sóskával. Mivel ma jó sokat szedtem teának, gondoltam, megér egy próbát. A végeredmény nagyon finom.

Mivel nem erőteljes ízvilágú, bátran lehet variálni a hozzávalókkal, fűszerekkel. Lehet sima vagy más növényi tejjel, szinte bármilyen liszttel és olajjal. - Sziluetta

Ezek is érdekelhetnek

Friss