hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Créme brulée eperrel

45 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. 2 dl tejet öntünk egy lábasba, belereszeljük a citrom héját, és hozzáadjuk az egész fahéjat. Felforraljuk, lejjebb vesszük a tüzet, és 5 percig főzzük. 
  2. Összekeverjük az étkezési keményítővel az 1 dl tejjel. Habosra keverjük a tojássárgáját a cukorral, majd hozzáadjuk a keményítős tejet, és óvatosan a meleg tejbe öntjük. 
  3. Hozzáadunk 2 dl tejszínt, és gyenge tűz fölött folyamatosan kevergetve főzzük addig, míg a krém sűrűsödni kezd. Ezután hat kis tűzálló tálkába szűrjük.
  4. Megolvasztjuk a vajat, és a krémre csorgatjuk, úgy, hogy az ne bőrösödjön meg. Végül hagyjuk kihűlni, és a hűtőbe tesszük.
  5. Megtisztítjuk és felkockázzuk az epret. Tálalás előtt megszórjuk a krém tetejét 1-1 ek cukorral, és grillsütőbe toljuk, hogy a tetején karamell képződhessen. A friss eperrel tálaljuk.
Forró grillben, néhány perc alatt karamellizáljuk a cukrot, úgy, hogy a krém ne melegedjen át.

Ezek is érdekelhetnek