hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos túrótorta III.

MME MME
5/5
120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg hideg vaj + a formához
  • 1 tojás
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg cukor
  • 2 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 4 tojás
  • 25 dkg krémes túró vagy ricotta
  • 2 citrom
  • A tetejére:
  • 10 dkg citromlekvár
  • 1 zöldcitrom
  • 1 citrom

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára hidegre tesszük.

A töltelékhez a citromokat megmossuk, héját lereszeljük, levét kicsavarjuk (1 dl lére van szükség). A túrót simára keverjük a tojásokkal, a cukorral, a pudingporral, a citrom levével és héjával.

A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. Kivajazunk, kilisztezünk egy 28 cm átmérőjű, cakkos szélű gyümölcstortaformát. A tésztát kb. 30 cm átmérőjű körré nyújtjuk, és a formába nyomkodjuk úgy, hogy a peremére is jusson. Belesimítjuk a krémet, és kb. 50 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A tetejére a citromokat megmossuk, vékonyan felkarikázzuk, kirakjuk vele a torta tetejét. A lekvárt kicsit felmelegítjük, és a tortára simítjuk. Ízlés szerint díszíthetjük, itt csillaggyümölcs, apróra vágott pisztácia és mentalevél került még a torta tetejére.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss