Elkészítés: A tojásokat a cukorral krémesre kikeverjük, majd beledolgozzuk a sütőporral és vaníliás cukorral elvegyített lisztet. Egy citrom lereszelt héjával és levével ízesítjük.
A tésztát margarinnal kikent, zsemlemorzsával meghintett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük.
A kihűlt tésztát félbevágjuk, s az alsó lapot tálcára tesszük.
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, s beleforgatjuk a porcukrot, a likőrt, majd a megmaradt citromok lereszelt héját és
kifacsart levét, végül hozzáadjuk a feloldott zselatint.
A citromkrém 2/3 részét a tésztalapra simítjuk, s a másik tésztalappal befedjük, majd a tetejét kevés krémmel vékonyan megkenjük.
Dermedésig a hűtőben tartjuk. A maradék krémet csillagcsöves nyomózacskóba töltjük. A sütemény tetejét bekockázzuk, díszítésül minden kockára 1-1 krémrózsát nyomunk, amikre citromszeletet teszünk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre