Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Morzsálós Mirza
Cikk
MME
A magyar konyha egyik kedvelt alapanyaga a pulykahús, mégis az utóbbi időben méltatlanul háttérbe szorult. Pedig rengeteg jó tulajdonsága van ennek az alapanyagnak, kezdve azzal, hogy zsírszegény és fehérjében gazdag. Összegyűjtöttük, miért érdemes ezt a szárnyast választani sütéshez, főzéshez.
15 év alatt 5000 tonna, vagyis 400 ezer csomag pulyka darálthúst vettek a magyarok - derült ki a Gallicoop felméréséből. Ez a mennyiség kb. 50 mozdony súlyának felel meg.
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók, az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Wessely Márta
Van az úgy, hogy az adventi időszak kicsit zűrösebbre sikerül a tervezettnél. Több munka szakad ránk, kevesebb idő jut az előkészületekre, s a karácsonyi menü kapcsán sem érezzük azt, hogy most szeretnénk valami egészen új, a szakácstudásunk határait feszegető finomsággal előrukkolni. Ilyenkor jönnek jól a megszokott, kedvelt alapanyagaink, amikből könnyedén készíthetünk izgalmas és ünnepi menüt.
Szeretnéd, hogy a pulykád tökéletes legyen karácsonykor? Mutatunk öt olyan trükköt, amellyel igazán fenségessé és felejthetetlenné teheted az ünnepi menüt!
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, hal- és a marha-, és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Török Zsuzsa
A 20. század szexszimbólumának tartott filmsztár folyamatosan harcolt a kilókkal, de imádott főzni és nem átallott hagymát aprítani a gondosan manikűrözött kezével. Erről árulkodik a – nem éppen diétás – pulykatöltelék-receptje is.
A többi húsfélével összehasonlítva a pulyka jelentős mértékben tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavakat, amelyek segítik a szív- és érrendszer védelmét, így ideális választás az egész család számára, ráadásul változatosan is főzhetünk belőle: levest, hideg és meleg előételt, főételt, sülteket.
Chrenkó Viki
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók, az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Új sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
A nyári időszakban az egy-két napos miniszünidők tervezésekor érdemes körülnézni, hogy merre milyen piknikekkel, kóstolókkal, főzőversenyekkel várják a vendégeiket a különféle fesztiválok. A június igen gazdagra sikeredett, sörfesztiválok, boros programok és ínyencségeket felvonultató események is várnak ránk.
Ez a fogás igazán gyors és laktató étel, még azok is szeretni fogják, akik egyébként nem rajonganak a keleties ételekért vagy a sós és az édes íz találkozásáért.
Jó és rossz koleszterin? Gyakran halljuk: vigyázzunk, nehogy magas legyen a koleszterinszintünk. De mi is az a koleszterin? Mit ehetünk és mit nem, ha vigyáznunk kell a koleszterin szintünkre? Utánajártunk!
A wellington bélszín kedvelt karácsonyi főfogás, ami nem véletlen, hiszen rendkívül esztétikus és a beltartalma is csalogató. Ám vannak olyanok, akiknek az életmódjába nem fér bele a vörös hús, de a wellingtont azért ők is szívesen helyeznék az ünnepi asztal közepére.