Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Kard Sándorné
Cikk
MME
A medvehagyma olyan vadon termő fűszernövény, amihez bárki hozzájuthat - ha maga szedi, ingyen van, ha vásároljuk pár száz forint egy nagy csokor belőle -, de csak rövid ideig, mivel csak a friss zsenge hajtások ehetőek: amint kivirágzik, megkeseredik. Használjuk ki hát ezt a pár hetet, és használjuk minél gyakrabban ezt a zseniális zöldfűszert! Most medvehagymás tésztarecepteket mutatunk nektek.
A tavasz első hírnöke a medvehagyma, amit könnyen össze lehet téveszteni a gyöngyvirággal. Megmutatjuk, hogyan döntsd el, melyik levelét tartod a kezedben!
A tavasz első hírnöke a medvehagyma, amely az évek folyamán olyan népszerűségre tett szert, hogy bizonyos élőhelyeit már védelem alá is vonták. Szerencsére sok helyütt és bőven terem, így március elejétől piacokon és kisebb-nagyobb hiperszuperekben is hozzá lehet jutni a csokorba szedett zöld levelekhez. A medvehagyma kitűnő alapanyag, nem véletlen, hogy a teljes ismeretlenségből ilyen sokra vitte. Számtalan fogásba belekomponálható, friss, fokhagymás íze magában hordozza a tavaszi zöldek ígéretét.
Németh Miklósné
Rozsnyai Gabriella
KOCSIS BÁLINT
PATAKY KRISZTINA
Szabó Veronika
Salamon Csilla
Lambert Szilvia
Putóczki Gáborné
Markos Mária