A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a vizet, a lisztet, a sót és az apróra vágott medvehagymát, majd összekeverjük. Néhány percig pihentetjük, majd sós, lobogó vízbe szaggatjuk, és 4-5 percig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.
A megfőtt galuskákat szűrőkanállal egy tálba szedjük, és egy kevés olajjal meglocsoljuk, így nem ragadnak össze.
A megmaradt tojásokat is felverjük. A nokedlit egy serpenyőben, forró olajon átpirítjuk, majd ráöntjük a felvert tojást, és addig sütjük, amíg a tojás meg nem köt.
Ezután az apró kockára vágott baconszalonnát is lepirítjuk egy serpenyőben, majd hozzákeverjük a nokedlihez. Friss salátát vagy savanyúságot kínálunk mellé.
A tojásos nokedli a tavasz egyik legegyszerűbb és legkedveltebb fogása. Ha egy kis medvehagyma is kerül a tésztába, akkor egyenesen a tavasz hírnöke. - zsuzsamama56