Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás-tejfölös pogácsa

> 90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt (fele teljes kiőrlésű)
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg margarin
  • 2 db tojás sárgája
  • 2 dl tejföl
  • 2 dkg só
  • 2 dkg cukor
  • 10 szál medvehagyma
  • A tetejére:
  • 1 db tojás sárgája
  • 1 tk tej
  • szezámmag

Elkészítés

  1. A sütőporos lisztben szétmorzsoljuk a margarint, a többi hozzávalóval jó alaposan összegyúrjuk a tésztát, becsomagolva éjszakára a hűtőben pihentetjük.
  2. Másnap újra alaposan átgyúrjuk, majd kb. ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, kb. 3,5 cm-es pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, papírral bélelt nagy tepsibe sorakoztatjuk.
  3. Tetejüket lekenjük tojássárgájával, csipet szezámmagot teszünk rá, és előmelegített 200 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss