Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Charlotte torta

80 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • Piskótatekercs készítése
  • 8 db tojás
  • 8 csapott ek finomliszt
  • 4 ek cukor
  • 2 késhegynyi sütőpor
  • 1 dl víz
  • 8 ek sárgabaracklekvár (ízlés szerint)
  • Barackos-túrós mascarponés hab készítése
  • 500 g túró
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 3 ek cukor (ízlés szerint)
  • Barack befőtt ( ízlés szerint apróra vágva, vagy beleturmixolva a krémbe)

Elkészítés

  1. Piskótatekercs készítése A szokásos, egyszerű alap piskótatekercset csinálom. ( 2 tekercs lesz) Piskótatekercs elkészítése: 4 tojásos piskótát készítünk (35x25 cm tepsihez elegendő). A tojások sárgáját 2 evőkanál cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a 4 csapott evőkanál lisztet, egy késhegynyi sütőport, valamint fél deci vizet, és alaposan kikeverjük. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd először a felét a tojássárgás-lisztes tésztához keverjük, a másik felét pedig már óvatosan, nagy mozdulatokkal adjuk a tésztához, hogy a hab ne törjön össze. A tésztát egyenletesen eloszlatjuk a sütőpapírral bélelt tepsiben, és kb. 10-12 perc alatt megsütjük. Figyeljünk arra, hogy ne száradjon ki a piskótánk, mert akkor a tekerésnél törik. A megsült piskótát még melegen megkenjük a baracklekvárral, és szorosan feltekerjük. Ha kihűlt felszeleteljük. Ezekkel a szeletekkel kibélelünk egy formát. ( Ha mélyebb az edény magasabb lesz a torta. Szerintem mutatósabb, ha nem olyan “púpos”.) Barackos-túrókrém elkészítése: A tejszínből habfixálóval kemény habot verünk. A túrót, mascarponet összekeverjük robotgéppel, majd hozzákeverjük a tejszínhabot, a cukrot. Beletesszük a barackdarabokat. Összeállítás: A formánkat kibéleljük folpackkal ( jó nagyot, hogy a végén az alját is be tudjuk vele takarni) majd beletesszük a piskótatekercs szeleteket, megtöltjük a túrókrémmel, lefedjük piskótatekercs szeletekkel ( lehet a közepébe is tenni a piskótából) majd 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ha letelt a 4 óra, tortatálcára fordítjuk, és már készen is van a tortánk. Sütés hőfoka: 240 °C Sütés módja: alul-felül sütés Tepsi mérete: 35x25 Sütés ideje: 30 perc Mutatós, de nagyon egyszerű torta. Nagy sikere szokott lenni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss