Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Carbonara baconnel vagy húsos szalonnával

30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1.) A spagetti tésztát forrásban lévő bő sós vízben kifőzzük, a vízhez adjuk az olajat, hogy a tészta ne ragadjon, de kevergetni is kell közben, hogy ne tapadjon össze. Amikor a tészta kellően megpuhult, leszűrjük.

2.) Közben a szalonnát vagy a bacont saját zsírjában közepes vagy kicsit erősebb hőfokon megpirítjuk.

3.) A tejszínt összekeverjük a tojássárgákkal.

4.) A tésztát és a szalonnát összekeverjük, hozzáadjuk a sajtot, a tojásos tejszínt és a zúzott fokhagymát, majd ízlés szerint borsozzuk. Alkalmanként megkeverjük, hogy ne ragadjon le, megvárjuk, amíg a sajt krémmé olvadt, legvégül hozzákeverjük a petrezselymet, és azonnal tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

Ezek is érdekelhetnek