A réteslapokat leírás szerint előkészítjük. 1 rúdhoz 3 lapot használunk fel.
A búzadarával, sóval, őrölt fahéjjal hagyományos pírított darát készítünk, víz helyett meggylé és víz keverékével öntjük fel.
A túrós töltelékhez a túrót, a tojássárgáját, a sót, a cukrokat, és a reszelt citromhéjat összekeverjük. Beleszórjuk a kandírozott citrushéjat, majd lazítjuk a tojások keményre vert habjával.
A búzadarás-meggyeshez a lapokat megkenjük olajjal rászórjuk a magozott meggyet, cukrot, piskóta morzsát, és a pirított darát, feltekerjük. A túrósnál is így járunk el, csak túrós töltelékkel töltjük.
Mind a 4 rúdat felvert tojással megkenjük, kevés cukorral megszórjuk, előmelegített 170-180 fokos sütőben ropogósra sütjük./kb. 45 perc/ A sütési idő felénél ismét megkenjük.