Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyás rakottas

MME MME
75 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A burgonyát megmossuk, és héjában kb. 25 perc alatt puhára főzzük. Közben a zsömléket meleg vízbe beáztatjuk. A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük, a vastagabb szárrészeket meghámozzuk, minden darabját falatnyi darabokra vágunk. A sonkát apró darabokra vagdaljuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
Elkészítés: A brokkolit sós vízben kb. 5 percig főzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A burgonyát leszűrjük, meghámozzuk, és még melegen krumplinyomóval áttörjük. Beledolgozunk 12 dkg vajat, a tojássárgájákat, és sóval, borssal, majoránnával, petrezselyemmel ízesítjük. A zsömlét kinyomkodjuk, és a masszába dolgozzuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A brokkoli- és sonkadarabokat óvatosan a burgonyához keverjük, végül a tojáshabot is beleforgatjuk. A masszát egy tűzálló tálba simítjuk. A maradék 3 dkg vajat felforrósítjuk, megkapatjuk benne a zsemlemorzsát, és a masszára simítjuk. A sütőben kb. 40 percig sütjük. Friss salátát kínáljunk hozzá.

Megjegyzés

1 adag: 2524 kJ/603 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss