A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük róla a vizet, majd kis ujjnyi csíkokra vágjuk. Sóval, borssal, őrölt csilivel és kurkumával ízesítjük, majd meglocsoljuk 1 evőkanál olívaolajjal, és jól összekeverjük. Legalább 20 percig hagyjuk pihenni.
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. Egy fazékban vizet forralunk, hozzáadunk egy mokkáskanál sót, és beletesszük a tésztát. Ha megfőtt, leszűrjük, de nem öblítjük le vízzel.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, beletesszük a csirkemelldarabokat, és elkezdjük sütni. Rátesszük a diónyi vajat, majd amikor minden oldala megpirul, felengedjük a borral, és jól kiforraljuk.
Egy fazékban vizet forralunk, teszünk bele egy mokkáskanál sót és egy késhegynyi szódabikarbonát, majd 2-3 perc alatt előfőzzük a brokkolit.
Egy tálat kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk. Elkészítjük az öntetet: a tojást feltörjük, habverővel egy kicsit felhabosítjuk, hozzáadjuk a tejfölt, egy evőkanál morzsát, majd beletesszük a reszelt sajt felét. Jól elkeverjük, ízlés szerint megsózzuk.
A tészta felét a tepsibe öntjük, ráborítjuk a húst, utána a tészta másik felét, majd kirakjuk a brokkolival a tetejét, és leöntjük a tejfölös masszával. A tetejét megszórjuk sajttal, és a sütőbe tesszük. Amikor a tetejére olvadt a sajt, beborítjuk alufóliával, és készre sütjük. Kb. 25 percig sütjük.
Szinte elolvad az ember szájában, olyan krémes ez a tészta. A csili és a kurkuma enyhén csípős ízt kölcsönöz neki. (Persze csak óvatosan használjuk.) - BiroSari