Elkészítés: A hagymát egészen finomra aprítom, a tojást szétválasztom, a fehérjét közepesen kemény habbá verem kézi habverővel. A burgonyát hámozást követően nagylyukú reszelőn lereszelem, szűrőkanálba teszem. Amennyire csak lehetséges, a nedvességtartalmát igyekszem kipréselni. Ez fontos művelet, különben nem lesz ropogós a végeredmény!
A már száraz burgonyát összekeverem a tojássárgájával, a liszttel és a fűszerekkel, végül beleforgatom a tojáshabot.
Serpenyőben olajat hevítek – legyen valóban nagyon forró! A burgonyamasszából kis diónyi labdákat formálok, és szép sorban belerakosgatom a forró olajba. Minden oldalukon aranylóra sütöm.
Melegen mártással és salátával kínálom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre