Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Jön a hétfői boltzár: október 23-án az Aldi és a Lidl sem menti meg az ebédet

default user icon
MME
Hosszú hónapok után végre megint három napot pihenhetünk. Azonban nem árt, ha szemfülesek vagyunk, ugyanis az október 23-i nemzeti ünnep miatt a legtöbb bolt nyitvatartása megváltozik. Ha nem akarod, hogy egy hozzávaló miatt dugába dőljön minden ebéddel kapcsolatos terved, akkor jó, ha a bevásárlást az alábbiak szerint tervezed.

Október 23-án az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire emlékezünk. 1991 óta ez bizony piros betűs ünnep a naptárban, így a legtöbb bolt nyitvatartása is megváltozik hétfőn. Persze vannak kivételek, hiszen a benzinkutak, az éjjel-nappali boltok, a vendéglátóhelyek, vagy az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak továbbra is nyitva tartanak. Ám ha bevásárlást tervezel ezen a hétvégén, mutatjuk, mikor érdemes meglátogatni a nagyobb áruházláncokat, ha nem szeretnél zárt ajtókat döngetni. Kerüljük el a bosszúságot!

SPAR ÉS INTERSPAR ÜZLETEK NYITVATARTÁSA AZ OKTÓBER 23-I hétfőn

Hétfőn biztosan nem lehet majd vásárolni a Spar és Interspar üzleteiben. Október 23-án ugyanakkor az OMV SPAR expressek egy része nyitva tart, azok az üzletek, amik a benzinkutakhoz tartoznak, több esetben éjjel-nappal fogadják a vásárlókat. Azzal azonban jó tisztában lenni, hogy ahol a töltőállomás sem üzemel, ott a SPAR üzletei is zárva lesznek.

Az Aldi hamarabb zár

Október 23-án minden Aldi zárva tart. Nem érdemes az utolsó pillanara hagyni a bevásárlást, ugyanis a legtöbb Aldi áruházlánc vasárnap 7 órától 19 óráig tart nyitva, azaz hamarabb zárnak a hétköznapi nyitvatartáshoz képest.

Hétfőn ne tervezz a Lidllel

Hétfőn az összes Lidl üzlet zárva tart. Vasárnap rövidebb nyitvatartással kell számolni, akkor 7:00 és 19:00 között várják a vásárlókat.

Az Auchannal is könnyen pórul járhatsz  

Az Auchan áruházai is zárva tartanak az október 23-i ünnepnapon. Az ezt megelőző napon a legtöbb üzlet 8 órakor nyit, és jellemzően 20 órakor zár.

A Tesco sem fog megmenteni hétfőn

Október 23-án a Tesco üzletei közül a hiper- és szupermarketek, valamint az expressz üzletek is zárva lesznek, ám ha nagybevásárlást tervezel, azt még vasárnap elintézheted.

Hiányzik a bors? A Pennyt is elfelejtheted

Hétfőn a Penny boltjaiban sem lehet vásárolni. Ha valamire szükséged van, és nem akarsz bosszúságot, a hét többi napján, a szokásos nyitvatartási időben elintézheted. 

Ez nem az a METRO, ami ünnepnapon is vár

Vasárnap a legtöbb METRO áruházat 8:30 és 18:30 között még nyitva találod, ám október 23-án nem nyitnak ki. 

Tájékozódj a CBA üzleteiben

Nemzeti ünnepünkön a legtöbb CBA zárva lesz, ám a hétfő kivételével a szokásos nyitvatartási idő szerint várják a vásárlókat. Ezeknek az üzleteknek egyébként nem egységes a nyitvatartási ideje, ezért érdemes előre tájékozódni a boltokban.

Coop és a Real - lehet, hogy szerencséd lesz

Csakúgy, mint a CBA esetében, itt sem tudunk biztosat mondani, hiszen nincs egységes nyitvatartási rend, így arra vonatkozó információ sem, hogy mit terveznek október 23-án. Előfordulhat, hogy a franchise egyes üzletei hétfőn is várják a vásárlókat.

A jogszabály szerint a nem élelmiszert árusító kiskereskedelmi egységek egyéni rendben tarthatnak nyitva az ünnepnapokon, így számos szaküzlet, kereskedés egyéni döntése lehet, kinyit-e. Az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapján lehet pontos és hiteles információt kapni. 

ütött az óra

Arról se feledkezzünk meg, hogy bizony a hátunk mögött hagytuk a nyári hónapokat, beléptünk az őszbe, a téli időszámítással járó óraátállítás pedig napokon belül újra esedékes lesz.

Ajánjuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss