Elkészítés: Pirítsd meg a hagymát és a fokhagymát olajon. Húzd félre, tedd bele a curryt, a kurkumát, keverd el, majd tedd még bele a citromlevet, a kevés cukrot, sót és borsot. A kenyeret áztasd be egy kevés tejbe, hagyd, hogy megszívja magát.
A darált húst néhány perc alatt kevés olajon néhány kanál forró vízzel pirítsd morzsássá, add hozzá a beáztatott kenyeret, majd a hagymás masszát. Keverd hozzá a kissé felvert tojást, a mazsolát és a reszelt citromhéjat.
Simítsd bele a masszát egy kivajazott formába, nyomkodd bele a manduladarabkákat, és fektesd rá a babérleveleket.
Süsd lefedve 1 órán át 170 fokon légkeveréssel. Az 1 óra leteltével csorgasd rá a tejjel elkvert tojást, majd süsd még fél óráig.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre