Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Közeleg a bikiniszezon: ettől a reggelitől szinte leolvadnak rólad a plusz kilók!

default user icon
MME
Mindjárt itt a nyár, és neked még nem sikerült elérned az álomalakot? A jó hír az, hogy még bőven van időd, hogy formába hozd magad. A gyors fogyókúrák helyett arra bíztatunk, hogy mozogj sokat, változtass az étrendeden – és válassz olyan reggelit, mint a francia hölgyek, akik híresek bomba alakjukról.

Azt már régóta tudjuk, hogy a változatos étrend minden fogyás és alakformálás alapja, és azzal is tisztában vagyunk, hogy mennyire fontos a jól összeállított, fehérjében dús reggeli. A dietaesfitnesz.hu cikkében elárulja, hogy mi lehet az egyik tökéletes választás a napi első étkezésre. 

Sokan irigykednek a francia nőkre: mindig sikkesek, elegánsak és légiesen könnyűek. A titkuk a fantasztikus életszereteten túl a jól megválasztott reggeli, ami sok esetben egy igen kedvelt tojásétel, az Eggs Bennedict.

A buggyantott tojás szuperül mutat a tányéron és ráadásul isteni finom. Az pedig csak plusz pont, hogy mikróban nagyon gyorsan elkészíthető.

A buggyantott tojás hozzávalói:

  •  ½ bögre víz
  • 1 db tojás
  • 1 tk ecet
  • ¼ tk só

Elkészítése:

  1.  A vízhez hozzákeverjük az ecetet és a sót, majd 1 perc alatt a mikróban felforrósítjuk a vizet. 
  2. Beletörjük a tojást a bögrébe úgy, hogy a víz teljesen ellepje. Lefedjük egy kistányérral, és mehet vissza a mikróba a legmagasabb fokozaton 1 percre.
  3. Egy kanál segítségével kihalásszuk a tojást, és tálaljuk teljes kiőrlésű pirítóson, kétszersültön vagy angol muffinon, mellé pedig sok-sok friss zöldséget adunk. 

(Nyitókép: Shutterstock)


Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek