Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Itt a vége: egyszerre zárt be két közkedvelt budapesti étterem

default user icon
MME
Az elmúlt hónapokban sorban zárnak be a főváros ismert helyei, és cukrászdák, valamint éttermek ajtajára kerül véglegesen is lakat. Június utolsó napjaiban ráadásul egyszerre két helytől is búcsút kellett vennie a budapestieknek.

Hónapokkal ezelőtt hatalmas port kavart, hogy bezárt az évszázados történelemmel bíró Hauer Cukrászda, a helyén pedig konditerem nyílik. Az egykoron a Rákóczi úton álló cukrászda után lehúzta a rolót a Desszert.Neked mindkét üzlethelyisége, ötven év után nem működik tovább a Fischer Cukrászda, emellett pedig veszélybe került a vendégeket negyven éve kiszolgáló Öcsi Étkezde is. Most pedig a nyár első hónapjának utolsó napján két újabb ismert hely ajtajára került lakat.

Budapest egyik ikonikus helyszínén, a Ráday utcában volt található az Input Kitchen & Bar, mely hét év után idén júniusban végleg bezárt. A kedvelt iszogatós hely a remek konyhája és színes étlapja miatt is kedvelt hely volt, de most fájó szívvel búcsúzniuk kell a vendégektől.

„Sajnos ma este kénytelenek vagyunk tőletek elköszönni, a mai nappal, már nem megy tovább az Input. Mi valóban szerettünk nektek főzni, és ez csodálatos 7 év volt! Köszönjük mindannyiótoknak, a legjobb vendégek voltatok!" – írták az étterem Facebook-oldalán.

Az Input mellett a Duna másik oldalán, Újbudán is bezárt egy étterem, méghozzá a Vokál Rock Bistro. Az nlc.hu szerint a hely különlegessége a séf, Nyúzó Imre óriási rántott húsa volt, ám nemcsak ezért a fogásért, hanem a többi finom ételért és a hamisítatlan hangulatért is megérte betérni a Lágymányosi utcában működött Vokálba. A törzsvendégek és rajongók számára jó hír, hogy a Vokál nem tűnik el, ugyanis a tulajdonosok Buda helyett a pesti oldalon tervezik folytatni.

„Búcsúzúnk, ám nem örökre, de elhagyjuk Újbudát és terveink szerint a pesti oldalon egy új friss és ropogós koncepcióval jelentkezünk a jövőben!" – olvasható a Vokált búcsúztató Facebook-esemény leírásában.

Borítókép: Input Kitchen & Bar Facebook-oldala

Ezek is érdekelhetnek

Friss