Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Megszólalt a Hauer helyén nyíló konditerem tulaja: „Személy szerint is sajnálom, hogy így történt"

default user icon
MME
Nagy felháborodást váltott ki a legendás cukrászda bezárásának híre, majd az a bejelentés, hogy konditerem nyílik a helyén.

A Hauer Cukrászda egyike volt Budapest ikonikus éttermeinek, mely több mint száz éven át volt a helyiek kedvenc törzshelye. Történelme során többször is bezárt, majd újranyitott, ám most sajnos nincs esély az ismételt feltámadásra. A Hauer tavaly év végén véglegesen bezárt, a helyén pedig hamarosan egy konditerem nyílik.

A döntés nyomán sokan felháborodtak, a 4% Fitness tulajdonosa pedig közleményben reagált a történtekre.

„Senki sem örül annak, ha egy olyan jelentős hely, mint a Hauer Cukrászda bezár. Személy szerint is sajnálom, hogy így történt. A bezárásra – tudomásom szerint – azért került sor, mert nem tudott nyereségesen üzemelni a vállalkozás. Más cukrászda koncepció fel sem merült az ingatlan tulajdonosa részéről. Tudomásunk szerint, kínai étterem lett volna a másik opció" – olvasható a tulaj, Csarnai Csaba levelének elején.

Csarnai hozzáteszi, hogy a többszintes ingatlant egy 4% Fitness GYM-be járó vendége vásárolta meg, aki az egész területet hasznosítani kívánta. A Rákóczi úton nyíló konditerem a 4% Fitness Candy elnevezést kapta, de nemcsak a névvel, hanem a dizájnnal is tisztelegni szeretnének az egykori, legendás Hauer Cukrászda emléke előtt.

„A 3 szintes komplexum pedig nem csupán hiánypótló színfolt lesz, de hozzájárulhat ahhoz is, hogy a sportolni vágyók megfizethető edzőteremhez jussanak a jövőben, immáron a Blaha Lujza térnél is. Látva a 4% Fitness többi edzőtermének közösségét, hiszünk benne, hogy ezáltal pozitív irányba fog változni a közvetlen környezet megítélése" – írja a tulajdonos.

A közlemény azzal zárul, hogy Csarnai kiemeli, a beruházással várhatóan 50-80 munkahelyet teremtenek az alkalmazottak és a személyi edzők számára.

Borítókép: Hauer Cukrászda Facebook-oldala

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss