Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Békacombok sörtésztában

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A békacombokat beletesszük a sörbe, és legalább 2 órát pácoljuk, majd az idő leteltével kivesszük a sörből, és lecsepegtetjük. Sózzuk, borsozzuk, és kicsit állni hagyjuk.

Amíg a sóban áll, elkészíthetjük a sörtésztát. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgájából, a 15 dkg lisztből (a maradékra azért van szükség, mert abba forgatjuk a combokat, mielőtt a sörtésztába mártjuk, hogy jobban tapadjon rá a tészta), csipet sóból tésztát készítünk, majd a pácnak használt sörből 1,5 dl-t beleöntünk, hozzáadunk még kb. 3 cl olajat, csomómentesre kikeverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a masszához adjuk. A sűrűsége olyan legyen, mint a csurgatott tésztának.

A combokat beleforgatjuk a maradék lisztbe, és jól leütögetjük róla a felesleget, belemártjuk a tésztába, lecsurgatjuk, hogy ne legyen rajta túl sok, és forró, bő olajban aranybarnára sütjük.

Mialatt a combok sülnek elkészítjük az mártást. A hagymát nagyon apróra vágjuk (vagy lereszeljük), és megdinszteljük. Közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, mielőtt kész, rádobjuk a finomra vágott petrezselymet, pár másodpercig pirítjuk, majd hozzáadunk 1 púpozott evőkanál lisztet, és ezzel is pirítjuk kicsit. Felöntjük a tejjel, mintha besamelt készítenénk, a legvégén hozzáadjuk a tejszínt, és simára keverjük. Sóval, cukorral és a citromlével pikáns ízt adunk a mártásnak.

Megjegyzés

Főtt jázminrizst vagy ebből készült rizi-bizit adunk köretként mellé. A legjobb száraz fehérborral öblíteni (pl: Sauvignon blanc)! A pácolási időt leszámítva az elkészítési idő kb. 30 perc.
- golfoscar

Ezek is érdekelhetnek