Elkészítés: A tésztához a lisztet a sütőporral, a sóval, a fahéjjal, az őrölt mandulával és a porcukorral összeforgatjuk, majd a margarinnal és a
tojássárgájával elmorzsoljuk.
1/3 részét egy másik tálba áttesszük, és hozzákeverjük a vékony lapocskákra vágott mandulát, illetve a kristálycukrot.
A töltelékhez a barackokat félbevágjuk, kimagozzuk, 30 dkg-ot egy turmixgépbe dobunk, a cukorral ízesítve turmixoljuk. Átkanalazzuk egy lábosba, a pudingport simára keverjük benne, majd kevergetve sűrűre főzzük. (Ha befőttel készítjük, akkor ennek a levét használjuk a krém készítéséhez).
Egy 26 cm átmérőjű tortaformát margarinnal kikenünk, a 2/3-nyi morzsatésztát beleszórjuk, és egy keveset az oldalára is felnyomkodunk belőle, hogy pereme is legyen. A pudingporos krémből 1-1 jó kávéskanálnyit a fél barackok üregébe púpozunk, és ezzel az oldalukkal felfelé szorosan egymás mellé a tésztára rakjuk. Végül rámorzsoljuk a lapocskákra vágott mandulával kevert 1/3-nyi tésztát.
Előmelegített sütőben, közepes lángon (hőlégkeveréses: 165 Celsius-fok) 1 óra alatt megsütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük.