hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Banános gyümölcskenyér grépfrúthabbal

MME MME
1/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 3 banán (45 dkg)
  • 1/4 grépfrút leve
  • 2 nagy tojás
  • 14 dkg graham liszt
  • 14 dkg rozsliszt
  • 10 dkg vaj
  • 14 dkg barna cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1,5 dl joghurt
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg durvára vágott dió
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • A grépfrúthabhoz:
  • 2 grépfrút kifilézve
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dkg méz

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Egy kuglófformát, őzgerincformát vagy kisebb sütőedényeket kivajazunk.

A vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a grépfrút levével pépesített banánokat, a joghurtot, a darabolt diót, a mandulát és a mazsolát, végül a szódabikarbónával elkevert liszteket. Összekeverjük gyors mozdulatokkal, de nem dolgozzuk túl a tésztát.

A formába öntjük, és 70 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, 10 percig pihentetjük, majd rácsra borítva hagyjuk kihűlni.

A tejszínt habbá verjük. A mascarponéhoz keverjük a vaníliás cukrot és a mézet, óvatosan összeforgatjuk a tejszínnel és a grépfrútfilével. Kevés grépfrút héjat is reszelhetünk bele.

Banánkenyeret a gyümölcsös habbal tálaljuk.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, Győrfi Viki fotója.

További fotókat, tippeket és trükköket a recepttel kapcsolatban a Mesterkurzus blogban találsz! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss