hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconbe göngyölt csirke

90 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott és szárazra törölt csirkemellfiléből négy szeletet vágunk. A szeletek közepét legyező alakban bemetsszük. Húsklopfolóval egy kicsit megütögetjük, majd megsózzuk, megborsozzuk.
  2. Megpucoljuk a sárgarépát és a krumplit, majd karikákra vágjuk és megsózzuk őket. Egy tepsibe olívaolajat teszünk, majd rárakjuk a zöldségeket. A spenótlevelet 2-3 másodpercre forró vízbe tesszük, majd papírtörlőre szedjük.
  3. Kiterítjük a baconszeleteket, és rátesszük a csirkemellet. Mindegyik csirkemellre ráfektetünk 2-3 spenótlevelet, erre rátesszük a kecskesajtot és néhány szem aszalt paradicsomot. Ezután feltekerjük a húst úgy, hogy a külsején a baconkabát legyen.
  4. Ráfektetjük a zöldségágyra, és meglocsoljuk az olívaolajjal, amiben az aszalt paradicsom ázott. Ráöntjük a zöldség alaplevet.
  5. Fóliával betakarjuk, majd 180 fokos sütőbe tesszük. Alsó-felső sütésen, fólia alatt kb. 45 percig sütjük, 2-3 alkalommal meglocsoljuk zöldségalaplével, ha szükséges, majd levesszük a fóliát és még kb. 15 percig pirítjuk. A párolt zöldségekkel együtt kínáljuk.

TÖLTVE, TEKERVE, RÁNTVA: A 9 LEGJOBB GÖNGYÖLT CSIRKEMELL RECEPT >>> 

13 TÖLTÖTT CSIRKE RECEPT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD >>> 

13 TEPSIS CSIRKE VACSORÁRA - GYORS ÉS EGYSZERŰ RECEPTEK >>> 

Megjegyzés

Nagy előnye, hogy a hússal együtt elkészül a köret is. - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss